2011. január 30., vasárnap

Mitől lehetsz sikeres az (online) MLM-ben?

Az első téma a mai MLM divat-irányzat legfontosabb üzenete, mint a legtöbb embert magával rántó tévhit:

Elsők között kell belépni!

E „jó tanács” alapján, ha egy éppen induló MLM céghez lépsz be független termékforgalmazónak, tanácsadónak, akkor elmondhatod, hogy „megfogtad az Isten lábát”! Ugyanis óriási esélyed van arra, hogy hamar meggazdagodj! :) Talán 1992-ben ez még igaz is lehetett, de most 2011-ben garantáltan nem az.

Ez a tévhit arra a feltételezésre épül, hogy az MLM-ben az anyagi siker kizárólag az ismert „jó időben jó helyen lenni” és a "manapság nem a nagy hal eszi meg a kicsit, hanem a gyors a lassút" állítások szerint az időzítésen és a terméken múlik. A terméket, amit még senki sem ismer - de mindenkinek szüksége van rá - úgy fogják vinni, mint a cukrot! A hálózatod pedig - automatikusan - rekordidőn belül fel fog épülni, hiszen mindenki majd „te alád” fog belépni. Aki már néhány évet eltöltött valamelyik MLM cégnél nagyon jól tudja, hogy az időzítésnek is van szerepe a sikerben, de ha mást nem képes az ember még mellé tenni, nem sokat ér.

Az időzítésre vonatkozóan vagyis, hogy aki korábban lép be annak előnye van, mivel a többiek csak ő „alá” léphetnek be, van egy kedvenc mondásom:

„A bicikliversenyt sem azok szokták megnyerni, aki a legkorábban tanultak meg biciklizni…”


A következő téma a sokak számára csak a spam-elésben kimerülő "jelölt-keresés":

"Senkire sem érdemes az idődet rászánni mindaddig, amíg az illető komoly érdeklődést nem mutat az általad felkínált dolog iránt, és nem kér további információt tőled."

Engem nem érdekel az, ha valakinek az adottságai pontosan megfelelnek a „tökéletes MLM termékforgalmazó jelölt” általánosan elfogadott leírásában foglaltaknak. Ez ugyanis azt jelenti, hogy az illető: a negyvenes éveinek közepén jár… abszolút megveti a jelenlegi magasan megfizetett alkalmazotti beosztását… nem akar többé a reggel 8.00-tól délután 5.00-ig tartó munkarendnek megfelelően dolgozni… rengeteg kapcsolattal rendelkezik…

Biztos, hogy az ilyen személyek valamennyien lehetséges jelöltként vehetők számításba, de nem tekinthetők odafigyelést kiérdemlő jelöltnek mindaddig, amíg aktívan nem kezdenek hozzá megoldást keresni a problémájukra. Semmi jelentősége sincs annak, hogy mi mennyire megfelelőnek gondoljuk az adott személyt, vagy mennyire tartjuk őt jónak egy ilyen vállalkozásban dolgozás szempontjából.

Az sem elégséges, ha maga az illető szeretné a saját vállalkozását beindítani. Mindaddig, amíg ő saját maga önállóan nem kezd további információkat beszerezni arra vonatkozóan, hogyan is kell ezt csinálni, csupán egy bámészkodó nézelődőnek szabad őt tekinteni. Nem pedig egy, a pályán jelenlévő játékosnak. Nem érdemli meg azt, hogy bármit is tegyünk az érdekében.

Bizonyára némelyik ilyen személy, remek emberekhez értő képességekkel rendelkezik (mint például egy pincér, taxi sofőr vagy szállodai portás), de ez még nem jelenti azt, hogy ő egy nekünk megfelelő jelölt.

Ugyanis valamennyien hevesen ellenezhetik az MLM-et, a saját üzleti vállalkozásuk beindításának az ötletét, vagy a jövedelemszerzés bármilyen, az általuk jónak tartott alkalmazotti állásban megszerzettől eltérő, formáját. És rengeteg erőfeszítésre és információ mennyiség átadásra lenne szükség ahhoz, hogy változtathassanak a jelenlegi meggyőződésükön.

Ha valaki egy határozott véleménnyel rendelkezik valamiről, akkor azt évekbe kerülhet megváltoztatni. Nem éppen egy kifizetődő idő-kihasználási módszer az, ha valakit a miénktől eltérő nézeteinek helytelenségéről igyekszünk meggyőzni.

Miért fecséreljük el értékes időnket és energiánkat arra, hogy másokra igyekszünk ráerőltetni a jövedelemszerző lehetőségünket, miközben az illető teljesen közömbösen viszonyul a kapott információkhoz? Miért tesszük ezt, amikor emberek tízezrei jelenleg is keresik a lehetőségeket arra, hogy saját vállalkozásba kezdjenek? Azok érdemlik meg a figyelmünket, akik a kezdeményezést magukra vállalva megkeresik a módját annak, hogyan kell ezt jól csinálni. Ezek az emberek képezik számunkra az igazi jelölteket!

Egy MLM-cégnél a sikered nem a cégtől, a termékektől, a jutalék-rendszertől, vagy a csatlakozás időpontjától függ, hanem attól, hogy az a csapat, akikhez csatlakoztál, milyen segítséget tud neked nyújtani ennek a szakmának a megtanulásához, illetve a megszerzett tudás sikeres alkalmazásához. Az eddigi tapasztalatim alapján azt tudom neked mondani, hogy a csapatunk sikerének egyértelműen ez a támogatás az oka.

Amikor belekezdesz ebbe a vállalkozásba, annyit tudnod kell, hogy ez a saját vállalkozásod lesz, amiben neked kell dolgoznod, viszont soha nem leszel egyedül, mindig számíthatsz a csapatunk - a szponzoraid támogatására. Én nem leszek a Te főnököd, illetve én soha nem fogok tőled számon kérni semmit. A képzéssel ugyanez a helyzet: ez nem közoktatás, hanem inkább a felnőtt-képzésre hasonlítható, hiszen nincs számonkérés, magadért tanulsz, így önképzésről beszélhetünk leginkább és ebben is megkapsz tőlünk minden segítséget.

A végére hagytam a saját miértjeimet:

A DXN üzletben a tagság egyetlen feltétele minden naptári évben 1 db bármilyen termék megvásárlása, illetve nincs semmilyen szankció akkor sem, ha néhány hónapig nem vagy aktív. Magam kerestem egy éve egy lehetőséget és én is ezen előnyök miatt választottam ezt a céget, illetve azért, mert azonnal rájöttem, hogy a jutalék-rendszere lehetővé teszi a kiszállást. Ez azt jelenti, hogy amikor elértem a kívánt jövedelem-szintet (akkor ha akarom), abbahagyhatom az üzletem építését és elmehetek ténylegesen nyugdíjba, mert a felépített vállalkozásom tovább fog működni, növekedni és jövedelmet termelni az én közvetlen jelenlétem, munkám nélkül is. Akár 2 év munka után már 38, vagy akár 25 éves korodban is! Nagyon kevés ilyen MLM cég van, illetve a cégek többségénél ezt csak a legmagasabb üzleti szinten lévő vezetők érhetik el.

A csapatom tagjai várják a gazdagodni és tanulni vágyó embereket. Olyan jelölteket keresünk, akik eldöntötték, hogy ezután nem mástól - a szüleiktől, felnőtt gyermekeiktől, a főnöküktől, vagy az államtól várják az anyagi problémáik megoldását, hanem saját vállalkozásban gondolkodnak és azért hajlandóak tenni és tanulni is.

Ha elgondolkodtál az itt leírtakon és érdeklődsz a csapatunk iránt, akkor keress meg email-ben: coffeganoderma@gmail.com, vagy íratkozz fel a hírlevelemre az oldalamon: online MLM


Találkozzunk a csúcson!

Laci

Nincsenek megjegyzések: